Podotherapie voor (top)sporters

Bij regelmatig terugkerende en/of langdurige sportblessures kan podotherapie zeer effectief zijn. Veel sportblessures vinden hun oorsprong in de voeten. David-Jan van Vroenhoven heeft veel ervaring met de behandeling van sportspecifieke klachten en het maken van podotherapeutische zolen voor sporters. Door zijn jarenlange ervaring als basketballspeler op nationaal niveau begrijpt hij wat sporters nodig hebben om goed te kunnen presteren.

Vooral de combinatie van podotherapie met andere vormen van therapie, zoals bijvoorbeeld fysio- of manuele therapie, chiropractie, Caesar of Mensendieck therapie kan zeer waardevol zijn, omdat zowel de veroorzaker van de klacht wordt aangepakt als dat de belastbaarheid en mobiliteit van het lichaam wordt verbeterd.

Podotherapie voor 65-plussers

Bij het ouder worden verandert de voet: het bindweefsel in pezen en gewrichtsbanden wordt stijver en gewrichtskraakbeen wordt minder veerkrachtig. Dit kan leiden tot klachten. Ook de huid verandert en eelt en likdoorns zullen zich makkelijker vormen. Bovendien hebben 65-plussers een verhoogde kans op vaatproblemen, diabetes, artrose en reuma.

Bij Podotherapie van Vroenhoven kunt u terecht om klachten ontstaan door het verouderende lichaam te verminderen of te voorkomen.